Espai Coneix i l’Ajuntament de Barcelona hem estat guardonats amb els Premis ADR de Justicia 2019. Les sigles ADR corresponen a l’anglès “Alternative Dispute Resolution”, es a dir Resolució Alternativa de Conflictes. Els premis ADR impulsen les millors iniciatives de mediació i resolució alternativa de conflictes. Reconeixen la originalitat, la innovació i la aplicabilitat de les millors investigacions i bones pràctiques en els mètodes de resolució de conflictes. La cerimònia d’entrega es va celebrar ahir dia 21 de gener a la seu del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEFJE). L’acte es va fer coincidir amb el Dia Europeu de la Mediació. Aquest és el segon any que s’atorguen els premis ADR.
Fotografia d'un dels moments del discurs d'agraiment que van fer els membres de la cooperativa a l'acte d'enrega dels Premis ADR de Justicia
El projecte Transforma’t a Bon Pastor, impulsat pel Districte de Sant Andreu (Ajuntament de Barcelona) i gestionat per la nostra Cooperativa ha sigut premiat en la categoria B. Aquesta categoria premia a la millor pràctica en mediació impulsada per una administració local de Catalunya. El premi ha sigut concedit ex aequo amb el projecte de l’Ajuntament de Mataró “La mediació reparadora: accions reparadores amb joves a Mataró”. Per recollir el gualardó els socis treballadors de la Cooperativa van estar acompanyats pel Conseller del Districte de Sant Andreu Antonio Fortes Gutiérrez.
Fotografia del diploma acreditatiu dels premis ADR a la millor pràctica en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes impulsada per l'administració local de Catalunya al projecte Transforma't a Bon Pastor.

La resta de premis ADR

A més de nosaltres també ens agradaria esmentar a la resta de premiats i premiades a la resta de categories. Dins de la categoria A, el premi a la millor tesi doctoral va ser per Juan Manuel Torres Bujalance pel seu treball “Ciutat i conflicte. Escenaris per a la millora convivencial a l’àrea metropolitana de Barcelona”. I a la mateixa categoria va ser premiat el treball de recerca “La difusió de la justícia restaurativa a través del teatre. Trobades entre dissidents i víctimes d’ETA” de l’autora ESter Vilà Valls. Dins de la categoria B es va otorgar un altre diploma a la millor iniciativa en mediació i altres mitjans de conflictes (ADR) impulsada per professionals, empreses o entitats privades amb seu social o delegació a Catalunya. Aquest gualardó va ser pel Centre de Mediació Barcelona pel seu projecte “MEDIALA-metodologia en pro del diàleg a l’organització”. Un altre permi, a la categoria C , va ser per a Pascual Ortuño Muñoz pel seu llibre Justicia sin jueces (Barcelona: Ariel, 2019) com a millor monografia, capítol de llibre o article doctrinal en una publicació acadèmica sobre mediació i ADR. Finalment el Diari de Tarragona va se premiat en la categoria D a la millor acció de comunicació o difusió de la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR).