L’equip del projecte Transforma’t Bon Pastor va realitzar, durant els darrers mesos de l’any 2019, l’acció comunitaria Les 3 erres del solstici d’hivern. Amb aquesta acció s’ha volgut complementar la campanya de civisme i reciclatje promogudes per l’AA.VV de Bon Pastor i el districte de Sant Andreu.

Decoració penjada als carrers per l'Equip de Transforma't Bon Pastor. Aquesta decoració havia sigut creada previament a diferents tallers de reutilització

Què ha fet l’equip de Transforma’t Bon Pastor?

Amb aquesta acció comunitaria s’ha volgut fomentar les anomenades tres erres de la ecologia: reduir, reutilitzar i reciclar. El projecte ha tingut diverses fases i ha volgut implicar en totes elles al veïnat. En primer lloc és van definir uns punts de recollida de materials com ara suros, ampolles o llaunes. Aquest punts van ser diferents comerços i equipaments del barri. Un cop l’equip va reunir suficient material és van organitzar diversos tallers per a la reutilització dels mateixos. Els tallers estaven oberts a la participació de tot el veïnat.

Aquest tallers van ser dinamitzats per l’Equip de Transforma’t Bon Pastor a diverses localitzacions del Barri (Associació Gitana, Centre Cívic, Casal de Gent Gran). L’objectiu d’aquets taller va ser la “fabricació” d’elements de decoració per guarnir els carrers del barri.

Taller dinamitzat per l'equip de Transforma't Bon Pastor durant el mes de novembre de 2019

Els elements decoratius que es van fabricar van ser banderoles, flors o globus. Cal afegir que alguns dels elements realitzats durant els tallers estaven ideats perquè els participants se’ls portesin a casa seva.

Un cop creats tots els elements decoratius no més quedava la darrera fase: guarnir el barri. Els membres de l’equip van triar dues ubicacions per decorar: davant el Casal de Gent Gran i al carrer Mare Eterna, darrera de la Biblioteca de Bon Pastor. Tot i les dificultats que el vent va possar a l’Equip, el 13 de desembre es va completar amb èxit la decoració dels carrers proposats.