La darrera dinamització de l’Espai Ateneu a l’Harmonia l’ha realitzat l’equip de la nostra cooperativa.

Aquest Espai Ateneu és un mecanisme de participació, d’escolta i de presa de decisions on estan convidades les entitats de Sant Andreu i el seu veïnat. L’Espai es convoca, com a mínim, tres vegades a l’any i, en aquesta ocasió, l’objectiu principal era compartir la vivència del COVID i les futures propostes d’adaptacions, funcionaments i noves necessitats comunitàries.

Moment de la dinamització de l’Espai Ateneu on les persones participants contestaven a una de les quatre preguntes plantejades per l’equip d’Espai Coenix.
Moment en que les participants a la dinamització de l’Espai Ateneu estan responen a una de les preguntes plantejades pel nostre equip.

La dinamització a l’Ateneu Harmonia la vam dur a terme aplicant i adaptant la tècnica del Espai obert (Open space). Aquesta metodologia dona molta llibertat a les persones participants per debatre. En el nostre cas l’Equip de la cooperativa proposava  4 racons per dialogar sobre 4 preguntes d’àmbit emocional i de línies d’accions, prèviament consensuades amb l’equip de treballadores de l’Harmonia.

Dinamització mitjançant l’Espai obert

Moment de la posada en comú abans de donar per acabada la dinamització de l’Espai Ateneu al Harmonia.
Posada en comú de les principals idees sorgides durant la dinamització de l’Espai Ateneu

La idea d’aquesta metodologia es poder fluir, que les persones es moguin d’un racó a un altre aportant idees allà on vulguin, escoltant a la resta de participants i creant possibilitats des del compartir.