Felicitats has trobat un nou tresor del barri, en aquest cas el Mercat del Bon Pastor. Sabies que el Mercat original es va construir l’any 1960 i es va inaugurar un any després amb 103 parades? Aquí pots veure una foto de la seva construcció.

Fotografia de la construcció del Mercat del Bon Pastor

Els arquitectes van ser Enric Piqué i Antoni Canyelles. De l’antiga estructura del mercat actualment no queda res. A l’any 2009 es va iniciar les obres  d’enderrocament i fins el novembre de l’any 2019 no es va inaugurar el nou edifici. Durant aquest període els paradistes van ser reubicats a una carpa al final del carrer Sant Adrià. Aquesta estructura temporal també ha sigut retirada.

El nou mercat te capacitat per una dotzena de parades i l’estructura, l’aïllament i la protecció solar busquen l’estalvi energètic i utilitzar el màxim de llum natural. A més, disposa d’una instal·lació aerotèrmica per a l’aigua calenta i la climatització i plaques solars fotovoltaiques de producció d’electricitat per a ús propi de l’edifici. Durant les obres es va descartar la construcció d’habitatges per a gent gran als pisos superiors que estaven previstos al projecte original.

Bibliografia: https://beteve.cat/economia/obre-nou-mercat-bon-pastor/

Si vols conèixer més històries del mercat pots consultar aquest altre article: https://www.lamira.cat/histories/1315/laltra-cara-del-mercat