Els membres de l’equip d’Espai Coneix estem rebent una formació en Comunicació No Violenta. La Comunicación No Violenta es un procès de comunicació desenvolupat pel psicòleg Marshall Rosenberg.

De moment hem realitzat tres sessions del total de 5 de que consta la formació. Aquest tallers són impartits per Davide Nuzzolo membre de l’Asociación Comunicación No Violenta.

Aquest són alguns dels elements que aprenem a la formació en Comuniciació No Violenta

Entre d’altres, als tallers hem treballat conceptes com ara l’auto-empatia, l’empatia o la expressió honesta. Aquest últim el podriem entendre com aquella expressió realitzada des de’l jo, sense jutjar a l’altre.

Tanmateix hem après la importància de distingir les estratègies de les necessitats. Per fer-ho hi ha una regla nemotècnica molt sencilla: PLATO (Persona-Lloc-Acció-Temps-Objecte). Quan en una frase apareix un o més d’un d’aquest elements expressem una estratègia. Les necessitats són expressades amb una paraula.

També, segons la Comunicació No Violenta, totes les persones compartim les mateixes necessitats i, alhora, totes les nostres accions són intents de satisfer-les. Les necessitats poden ser de diferents tipus: de conexió (afecte, compassió, comprensió recíproca, recolçament, inclussió…), de diversió (alegria, humor), d’integritat (sinceritat, presència…), pau (harmonia, comunió, equilibri, igualtat…), benestar físic (aire, aliment, descans, contacte, protecció…), de sentit (aprenentatge, capacitat, claredat, creativitat, eficacia, participació…) o d’autonomia (elecció, espai, independència, llibertat…).

En les properes setmanes finalitzarem aquesta formació que, creiem, ens ajudarà a millorar la nostra comunicació a tant a nivell laboral com personal. Us mantindrem informats.