El dia 9 del 9 van fer una formació a l’Equip del Programa de Joves que lidera Estudi 6. Aquest Equip està format per educadors i educadores.

Va ser un doble plaer realitzar aquesta formació. Primer per l’oportunitat de tornar a fer una formació presencial (amb totes les mesures de seguretat) i segon per l’atenció, les aportacions i el bon fer de l’equip, tant per respectar i mantenir les distàncies de seguretat com per mullar-se en les seves necessitats i interessos del dia a dia.

El passat dia 9  van realitzar una formació al Equip del programa de Joves format per educadors i educadores d'Estudi 6

Què immenses són les experiències professionals i personals quotidianes, més en aquesta etapa plena de complexitat, els esdevenirs de la joventut i les funcions socioeducatives de les persones referents i, sí, com no dir-lo la gratitud de trobar-nos, aportar-nos i seguir creixent en maneres de transformar els conflictes, les relacions i les vivències en les hores de la jornada formativa que teníem entre mans.

I de què anava i com la vam posar en marxa? 

Aquesta formació a l’Equip del programa de Joves tenia com a principal objectiu aprofundir en les dinàmiques de convivència i les eines de gestionar els conflictes per poder afavorir els processos grupals del jovent participant en el Programa de Joves. Així que vam poder compartir eines de cohesió grupals, la filosofia comunicativa de connexió entre referents i joventut de les pràctiques restauratives i la comunicació no violenta, a més de valorar, millorar i pensar críticament el fons de la mediació: per a qui? Amb qui? Com? Amb eines participatives i generadores de consens, la creació compartida dels espais de diàleg i presa de decisions des de la proactivitat, la implicació i la escolta de les diferents veus dels i les protagonistes de les actuacions.

En conclusió, una tarda de tempesta ambientalitzada en la calma d’un espai d’un aula plena de motivacions, ganes de millorar i compartir vivències per pensar, fer i sentir.